En ny roman har set dagens lys og blev udgivet den 22. maj 2017

DEN SORTE MÅNE handler om et totalt glemt kapitel i første verdenskrig. Verdenskrigen udspillede sig også i Afrika, hvor kolonimagterne bekrigede hinanden. Romanen foregår i det nuværende Namibia i Sydvest Afrika.

Wolf på 14 år kommer fra Tyskland, som var kolonimagt i Namibia. Hans forældre har meget travlt og efterlader derfor Wolf på en drengeskole. Han keder sig voldsomt og synes landet er alt for varmt, støvet, øde og hans savner sine venner og familien hjemme i Tyskland.

I nogen tid har han kunnet høre en dyb rumlen som kommer nærmere og nærmere. Alle børnene på skolen har hørt det, men ingen siger noget af frygt for, at det er krigen som nærmer sig. Frygten breder sig langsomt ud i alle dele af skolen.

En dag slår fire granater ned i skolen, da fjenden er begyndt at bombe byen, hvor skolen ligger. Wolf er en af de få overlevende. Han flygter over hals og hoved, men farer vild i ørkenen. Nu er han igen i livsfare. Netop som Wolf har givet op bliver han fundet af tre jævnaldrende indfødte drenge, Veijo, Kabali og Salatiel. Især Veijo bliver hurtigt Wolfs bedste ven, men mørke skygger truer deres venskab.

Med ét bliver drengene indblandet i et hæsblæsende kapløb med tiden for at befri tre voksne indfødte, som er blevet bortført af tyske kolonisoldater. Det er her at Wolf og Veijos venskab for alvor skal stå sin prøve. Det er tyskerne som er fjenden – men Wolf er jo selv tysk! Hvad er vigtigst for Veijo? – at slå fjenden ihjel og befri de tre voksne, eller at bevare venskabet med Wolf?


Læs mere om DEN SORTE MÅNE hos Michael Næsted Nielsens hjemmeside eller hos forlaget mellemgaard