RAVNENS TID – Kongens trælle er en ny roman af Michael Næsted Nielsen, som udkommer i efteråret 2017.

Romanen handler om 14 årige Sune, der er søn af meget fattige forældre, og som bliver solgt som træl, så forældrene kan holde sulten fra dørene.

Sune bliver solgt til en storbonde, der spærrer ham inde, lænker ham og sulter ham til han har brudt drengens modstand. Sammen med en anden af storbondens trælle, 15 årige Olaf, bliver Sune sat til at gøre trællearbejde, alt det, som de frie mennesker ikke vil eller gider gøre.

Da Sune og Olaf skal ledsage deres ejer til markedet i Vordingborg møder Sune den unge Kong Erik, der afskyr tanken om, at mennesker kan været andre menneskers ejendom. Han kan dog ikke gøre noget, da stormændenes modstand er en alt for stor trussel mod kongens regime.

Senere lykkes det kongen ved hjælp af en unge page at købe de to trælle af storbonden, og Sune og Olaf flytter til Vordingborg, som er kongens regerings by.

Da kongen skal på en jagttur lykkes det Sune af afværge et attentat mod kongen, men han bliver selv dødeligt såret.

Senere da Sune er kommet sig lover kongen som tak for sit liv at give de to trælle fri, og en dag i sensommeren bliver Sune og Olaf befriet for deres halsbånd og kan nu kalde sig frie mennesker.

Men hvad med kærligheden? Sune er blevet forelsket i en ung pige, og nu da han er fri har han måske en chance for at vinde hendes hjerte … ?